corona initiatieven

CGT na ernstige COVID-19

Tijdens dit webinar wordt ingezoomd waarom we psychologische problemen verwachten bij mensen die zwaar ziek geweest zijn ten gevolge van COVID-19. Eveneens worden enkele persoons- en opname gebonden risicofactoren in kaart gebracht. Verder zal zicht gegeven worden op de CGT-benadering van enkele van de meest verwachte problemen na het doormaken van ernstige COVID-19.

Gegeven door: Prof. Dr. Anouk vanden Bogaerde & Charlotte Van Hamme

Wanneer? Vrijdag 15 mei 2020 om 13u30

OF woensdag 20 mei om 19u30

Prijs: 12,50 euro

Inschrijven voor vrijdag 15 mei via dit online formulier

Inschrijven voor woensdag 20 mei via dit online formulier

Corona spreekuur

De coronacrisis zet onze wereld op zijn kop. Dit gaat vaak gepaard met slaapproblemen, angstklachten, burn-outs, ... De stress is vaak niet te overzien. Praktijk De Burcht zet zich daarom in om aan een sterk gereduceerd tarief korte spreekuren te introduceren voor zij die wat ondersteuning kunnen gebruiken.

Wij werken hiervoor kortdurend: maximaal twee online gesprekken van ongeveer 30 minuten.

Kostprijs: 15 euro per sessie

Uitgebreide informatie over dit initiatief kan u hier vinden.

Neem contact op via ons contactformulier of per telefoon.

Online hulpverlening

Wij bieden momenteel ook langdurige online hulpverlening aan. Wij maken gebruik van verschillende programma's die dit mogelijk maken en passen ons aan aan de mogelijkheden van onze cliënten. Wij helpen bovendien om mogelijke technische problemen op te lossen.

Face-to-face gesprekken

Niet iedereen ziet het zitten om online hulpverling te krijgen. Voor dringende psychologische hulp blijven wij face-to-face gesprekken aanbieden. Wij nemen de vereiste coronamaatregelen, oa. een strikte handhygiëne en voldoende afstand.

Leidraad voor gezondheidswerkers

Alsmaar meer mensen mogen het ziekenhuis en intensieve zorgen verlaten. Naast lichamelijke symptomen ervaren corona patiënten ook belangrijke psychologische symptomen. Onderzoek toont aan dat herstel bevorderd wordt wanneer deze beiden in rekening genomen worden. Dit is geen gemakkelijke opdracht waarbij veel nieuwe vragen naar boven komen. Dit zowel bij de corona patiënten als bij de zorgverleners. Daarom vertaalde onze praktijk een leidraad voor gezondheidsmedewerkers. Deze leidraad geeft iedereen de nodige informatie over de laatste wetenschappelijke inzichten omtrent ziekteherstel na corona.

De leidraad kan u hier vinden.

Chathulpverlening voor zorgverleners

De coronacrisis laat bij iedereen sporen na. Hulpverleners staan aan de frontlinie van deze crisis. Het is uiterst belangrijk om de zorg voor hulpverleners niet uit het oog te verliezen. Daarom was prof. Ernst Koster één van de drijvende krachten achter pillar.chat, een online platform voor en door hulpverleners. Hulpverleners kunnen er terecht voor kortdurende ondersteuning.

Studeren tijdens corona

Ook voor studenten zijn het woelige tijden. Toenemende stress en veel onzekerheid maken van deze blokperiode een extra uitdaging. Pauline Stas, in samenwerking met prof. Ernst Koster, schreven daarom een artikel met wetenschappelijk gegronde studeertips.